RSS

3 март – Национален Празник на България

03 мар.

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК БЪЛГАРИ!!!

Днес се навършват 140 години от Освобождението на България.  За първи път денят на Освобождението е отбелязан през 1880 г., а през 1890 г. 3 март е обявен за Национален празник на Република България.

Пожелаваме ви приятно прекарване на празника. Нека почетем падналите герои за свободата на България – запалете свещичка, поднесете венец, отлейте глътка вино на земята. Никога не трябва да забравяме, че настоящето и бъдещетето ни лежат върху смелостта и саможертвата на хиляди бойци за свобода.

Юбилейната годишнина ще бъде отбелязана с ред тържества из цяла България. Тържествен концерт ще се проведе в зала „България“, съобщиха от пресцентъра на Столична община.
Събитието ще се състои на 4 март от 18.00 часа. Входът ще бъде с билети и покани. Встъпително слово ще произнесе духовният надзорник на Софийската света митрополия ст. иконом Ангел Ангелов.

От 11.45 часа днес пред Паметника на българския опълченец в София ще се проведе Тържествено честване на Националния празник на Република България. В програмата ще участват актьорите Силвия Лулчева и Мариус Донкин, певците Мая Нешкова, Мартина Иванова и Илия Луков, хор „Гусла” с художествен ръководител акад. Валентин Бобевски, ученикът Мартин Желев.

Слова ще произнесат доц. д-р Тодор Чобанов – заместник-кмет на Столична община, Н. Пр. Посланикът на Русия – Анатолий Макаров, както и проф. Андрей Пантев

 
Вашият коментар

Публикувано от на март 3, 2016 в Uncategorized

 

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.